pasta jajeczna z pomidorami suszonymi i bazylią |
Składniki:
2 duże jajka, najlepiej od szczęśliwej kurki
60 g. (ok. 4 łyżki) pomidorów suszonych w oliwie (KLIK) - oliwy nie dodajemy, ale nie musimy jakoś specjalnie odsączać
kilka listków bazylii
łyżeczka ziół – dałam przyprawę śródziemnomorską
pół łyżeczki czosnku (jeśli zalewa jest z dodatkiem czosnku, ten element można pominąć)
sól i pieprz do smaku
pasta z chlebkiem bezzbożowym |
Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze lub malakserze i miksujemy na gładką masę. I to tyle. Doskonale smakuje z każdym rodzajem pieczywa - na zdjęciu z chlebkiem pieczonym na mące migdałowej z cukinią:)
z nadzieją na takie właśnie przepisy założyłam akcję "lekka Wielkanoc". super! ppojawi się u mnie na stole ;)
OdpowiedzUsuńCieszę się. Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńże też jako fanka suszonych pomidorów nigdy na to nie wpadłam! Dzięki:))
OdpowiedzUsuńWitam, to bedzie pewnie zaskakujace pytanie ale... - jajka ugotowane na twardo czy surowe? Dziekuje i pozdrawiam :) Ula
OdpowiedzUsuńKoniecznie ugotowane!
Usuń