Miło mi oznajmić, że "Zdrowo Zakręcona" ma nie tylko coraz szersze grono czytelników, ale też wzbudza coraz większe zainteresowanie właścicieli sklepów ze zdrowym, ekologicznym jedzeniem. Dostałam ostatnio paczkę od jednego z niech - jej zawartość bardo miło mnie zaskoczyła. Zerknęłam na ofertę internetową - i tu kolejna niespodzianka. Sklep http://bioindygo.pl/ bo o nim mowa, posiada nie tylko mnóstwo ciekawych produktów (w dużym stopniu od producenta ViVio), ale też bardzo atrakcyjne, konkurencyjne ceny. Ale to nie wszystko. Dla czytelników bloga sklep zaoferował zniżkę 5% na cały asortyment!! Kod rabatowy to zdrowozakrecona.blogspot.com5
Dlatego zniknęło w mig, ale zanim to się stało, zdołałam zrobić te pyszne, pachnące cynamonem trufle. Zróbcie je koniecznie! Możecie użyć też innego masła, albo zrobić samemu (proporcje orzechów do kokosa: 80/20%). Ale polecam spróbować tego masełka, zwłaszcza że za pół kilograma zapłacicie tylko 20 zł!
http://bioindygo.pl/pl/p/Maslo-orzechowe-Peanut-Orzech-kokos-500g/118
Składniki:
- 1,5 szklanki ugotowanej cieciorki
- 1 szklanka masła orzechowo-kokosowego
- 1/2- 2/3 szklanki cukru kokosowego (zależy jak słodkie kulki lubicie)
- 2 łyżki mielonego cynamonu (najlepiej cejlońskiego)
- 1/4 łyżeczki soli (używam himalajskiej)
- do obtaczania: 2 łyżki cukru kokosowego + 2 łyżki cynamonu
Wszystkie składniki na trufle umieszczamy w malakserze i miksujemy na gładko. Lepimy kulki, obtaczamy je w panierce powstałej z cukry zmieszanego z cynamonem i układamy na blaszce przykrytej papierem do pieczenia. Odstawiamy do lodówki, żeby stężały. Przechowujemy w lodówce. Możemy je też zamrażać.
***
Zapraszam również do odwiedzenia mojego podróżniczo-reporterskiego bloga:
Boskie :)
OdpowiedzUsuńWow! Ależ mi zrobiłaś ochotę na takie kulki!! :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)
A z mąki z ciecierzycy można zrobić kulki?
OdpowiedzUsuńA można użyć mąki z ciecierzycy?
OdpowiedzUsuń