Zanim przyjdą święta,
a z nimi bardziej skomplikowane i wykwintne dania, polecam szybki i prosty przepis na ciastka kokosowo-bananowo-orzechowe. Tylko 3 składniki plus, jako opcja dla wyjątkowych łakomczuchów, odrobina cukru. Dla mnie bomba! A Wy spróbujcie sami, wszak to mniej niż 5 minut roboty, i koniecznie dajcie mi znać, co o nich myślicie.
Po wiórki, masło orzechowe i wiele innych dobroci w atrakcyjnych cenach znajdziecie, jak zawsze, w sklepie http://drpelc.pl/lub stacjonarnie w Krakowie.
Uwaga! Ta promocja jest wciąż aktywna - dla wszystkich czytelników bloga rabat 7% na cały asortyment. Wystarczy w tabelkę z kodem rabatowym wpisać hasło: zdrowozakrecona.
Składniki:
a z nimi bardziej skomplikowane i wykwintne dania, polecam szybki i prosty przepis na ciastka kokosowo-bananowo-orzechowe. Tylko 3 składniki plus, jako opcja dla wyjątkowych łakomczuchów, odrobina cukru. Dla mnie bomba! A Wy spróbujcie sami, wszak to mniej niż 5 minut roboty, i koniecznie dajcie mi znać, co o nich myślicie.
Po wiórki, masło orzechowe i wiele innych dobroci w atrakcyjnych cenach znajdziecie, jak zawsze, w sklepie http://drpelc.pl/lub stacjonarnie w Krakowie.
Uwaga! Ta promocja jest wciąż aktywna - dla wszystkich czytelników bloga rabat 7% na cały asortyment. Wystarczy w tabelkę z kodem rabatowym wpisać hasło: zdrowozakrecona.
Składniki:
- 1 szklanka wiórków kokosowych
- 2 banany
- 3-5 czubatych łyżek masła orzechowego
- 2 łyżki cukru (opcja)
Wszystkie składniki wrzucamy do miski i miksujemy ręcznym blenderem (żyrafą) az powstanie w miarę jednolita masa. Nakładamy łyżką na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, rozpłaszczamy. Pieczemy w temperaturze 180 stopni (góra-dół) ok. 15 minut, przewracamy i dopiekamy przez kolejne 5. Albo też ustawiamy piekarnik na termoobieg (temp. 170 stopni C) i pieczemy 10-15 minut. Pamiętajcie, że czas pieczenia jest tu podawany orientacyjnie, najlepiej sprawdzać, bo piekarnik piekarnikowi nierówny. Wyjmujemy z pieca i jemy po całkowitym wystudzeniu ciastek.
***
Zapraszam również do odwiedzenia mojego podróżniczo-reporterskiego bloga
muszą być pyszne, na bank wypróbuję!
OdpowiedzUsuńSwietny przepis. Bardzo prosty i nie ma duzo pracy. Warto wyprobowac;-).
OdpowiedzUsuń