- 1,5 szklanki tapioki (skrobia z manioku)
- 3 łyżki parmezanu
- 150 ml startego sera (gouda, cheddar, mozzarella, pleśniowy - ja robiłam raz z goudą i ras z kozią roladą pleśniową, oba polecam)
- 2 jajka
- 50 ml oleju (najlepiej ryżowy lub rozpuszczony kokosowy)
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia (najlepiej bez fosforanów, czysty kamień winny)
Nagrzewamy piekarnik do 170 stopni.
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą do uzyskania jednolitej masy.
Na blaszce kładziemy formę na muffinki (użyłam silikonowej),którą wypełniamy ciastem (ok. 3/4) powierzchni. Pieczemy ok. 20 minut, aż babeczki lekko się zarumienią.
Jeśli lubicie serowe przysmaki i tak jak mój syn jesteście fanami pizzy serowej, musicie koniecznie spróbować zrobić te cuda.
***
Zapraszam też do odwiedzenia mojego podróżniczo-reporterskiego bloga
http://pasjamilubiebycwpodrozy.blogspot.com
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz