Po tę naprawdę fantastyczną wyciskarkę zapraszam do http://vortexpoland.com/index.php/pl/.
Tamari, płatki drożdżowe i białko konopne kupicie na https://ekogram.pl/ - tu pamiętajcie o zniżce 7% na cały asortyment z kuponem o treści zdrowozakrecona.
Składniki:
- 1 szklanka okary (pulpa sojowa powstała po zrobieniu mleka sojowego)
- 2 szkanki puree ziemniaczanego
- 3 łyżki mąki (użyłam maki z łubinu, ale dowolna się nada)
- po 1/2 łyżeczki ostrej wędzonej papryki i kurkumy
- 3 łyżki płatków drożdżowych (lub twardego sera w wersji nie wege)
- 1 łyżka sosu sojowego Tamari
- 1 łyżka białka konopnego (opcja)
- 2 łyżki ziół sałatkowych/włoskich/śródziemnomorskich (ja dodałam też trochę rozmarynu)
- sól, pieprz do smaku
- garść orzechów włoskich
- olej do smażenia (używam kokosowego lub ryżowego)
Wszystkie składniki poza orzechami dokładnie mieszamy, lepimy kotlety, do środka wkładamy po 2-3 orzechy i smażymy na średnim ogniu po kilka minut z każdej strony. Kolety możemy też obtoczyć w dowolnej panierce.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz