A po kaszę jaglaną, płatki drożdżowe, Tamari i wiele innych zdrowych produktów zapraszam do najlepszego sklepu ze zdrową żywnością - znajdziecie go w Krakowie lub pod tym adresem: http://drpelc.pl/
Uwaga! Ta promocja jest wciąż aktywna - dla wszystkich czytelników bloga rabat 7% na cały asortyment. Wystarczy w tabelkę z kodem rabatowym wpisać hasło: zdrowozakrecona.
Składniki:
- 1 upieczony batat (waga ok. 300 g, Mus po upieczeniu i obraniu wypełnił 1,5 szklanki)
- 1,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
- 1 duża cebula usmażona na 1-2 łyżkach oleju
- 50 ml oleju (dałam ryżowy)
- 1 łyżka Tamari
- 2 łyżki płatków drożdżowych
- 1/2 łyżeczki: kurkumy, garam masala lub kuminu, ostrej wędzonej papryki
- sól, pieprz do smaku
Cebulę pokrojoną w drobną kostkę smażymy na złoto. Wszystkie pozostałe składniki wrzucamy do miski, blendujemy ręcznym mikserem typu żyrafa, dodajemy cebule i układamy w foremce (używam silikonową, inną należy natłuści lub wyłożyć papierem do pieczenia). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok. 50 minut. Po upieczeniu pozostawiamy do wystygnięcia w piekarniku - ja od razu wyjęłam i trochę mi się zapadł :(
***
Zapraszam również do odwiedzenia mojego podróżniczo-reporterskiego bloga
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz