Składniki:
- 1,5 szklanki mleka roślinnego (użyłam kokosowego, domowej roboty)
- 3/4 szklanki płatków jaglanych lub owsianych
- pół szklanki mrożonych owoców (robiłam jak dotąd z wiśniami i truskawkami)
- 1 mrożony lub świeży dojrzały banan
- 1-2 łyżki syropu (użyłam daktylowego)
- 1-2 łyżki pulpy kokosowej pozostałej po zrobieniu mleka (opcjonalnie)
- do posypania: wiórki czekolady, surowego kakao lub kokosa
Do garnka wlewamy wszystkie składniki poza syropem. Podgrzewamy na średnim ogniu aż owsianka odpowiednio zgęstniej. Mieszamy co jakiś czas, bo łatwo się przypala. Po 2-3 minutach mamy gotowe śniadanie. Polewamy syropem, i dekorujemy czym tam chcemy. Smacznego :)
Zapraszam też do odwiedzenia mojego podróżniczo-reporterskiego bloga
http://pasjamilubiebycwpodrozy.blogspot.com
Smacznie wygląda ;)
OdpowiedzUsuń