Na 2 średnie banany dajemy 2 średnie jajka i szczyptę cynamonu (opcjonalnie). Całość można zmiksować lub nawet rozgnieść banany widelcem i wymieszać z roztrzepanym jajkiem.
Wrzucamy na ok. łyżeczkę masła klarowanego i smażymy na bardzo małym ogniu. Wychodzą puszyste i naprawdę smaczne placki.
Uwaga - nie przewracamy ich za szybko, dopiero jak jesteśmy pewni, że spodnia część jest już bardzo dobrze wysmażona!
Doskonałe na śniadanie, ale też słodki obiad, bo są całkiem sycące.
Pycha! Zrobiłam wg tego przepisu i naprawdę polecam! :)
OdpowiedzUsuńŚwietny, szybki przepis!
OdpowiedzUsuńdelikatne
sycące
PYSZNE!!!!
A ja nie mge ich przerzucic na druga strone, bo sie rozwalaja...
OdpowiedzUsuńpo wrzuceniu na patelnię trzeba zmniejszyć ogień i smażyć na naprawdę minimalnym. przewracać dopiero jak będą już mocno wysmażone od spodu. Robiłam je kilka razy i zawsze wychodziły - raz tylko miałam problem, jak próbowałam je "udoskonalić" dodatkiem mąki, bodajże kokosowej. Z samymi bananami i jajkami nie było problemu
Usuń