tag:blogger.com,1999:blog-2589309746295820115.post7491686633315200202..comments2024-03-28T14:17:54.112+01:00Comments on Zdrowo Zakręcona: "Focaccia" z ciecierzycy i suszonych pomidorów. Wegańska i bezzbożowaDiana Wasilewskahttp://www.blogger.com/profile/09975228059470822779noreply@blogger.comBlogger14125tag:blogger.com,1999:blog-2589309746295820115.post-10704847636805660842018-12-03T13:41:38.703+01:002018-12-03T13:41:38.703+01:00lepsza prażona ?lepsza prażona ?MAQUShttps://www.blogger.com/profile/05833532456408839318noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2589309746295820115.post-47507594044536202322016-04-05T09:50:28.455+02:002016-04-05T09:50:28.455+02:00 też nigdy tego nie robiłam, ale ma to sens :) też nigdy tego nie robiłam, ale ma to sens :)Diana Wasilewskahttps://www.blogger.com/profile/09975228059470822779noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2589309746295820115.post-87849249482653720672016-04-05T06:21:43.101+02:002016-04-05T06:21:43.101+02:00Dzięki! A zastanawiam się jeszcze nad taką rzeczą ...Dzięki! A zastanawiam się jeszcze nad taką rzeczą - przed gotowaniem soczewicę, cieciorkę itp. należy płukać, czy przed zmieleniem na mąkę też to robisz? Trzeba by opłukać a potem suszyć, ja szczerze mówią nie robiłam tego, ale może powinno się?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2589309746295820115.post-64439529281163502222016-04-03T21:17:44.499+02:002016-04-03T21:17:44.499+02:00Tak, myślę że też się nada. Z soczewicy można nawe...Tak, myślę że też się nada. Z soczewicy można nawet kupić gotową, z bobu i grochu też. Więc myślę, że i z fasoli można. Choć próbowałam fasolę do ciast czy pasztetów, ale tylko po ugotowaniuDiana Wasilewskahttps://www.blogger.com/profile/09975228059470822779noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2589309746295820115.post-48777410875850125062016-04-03T21:16:24.356+02:002016-04-03T21:16:24.356+02:00już sprawdziłam, i wiem że można :)już sprawdziłam, i wiem że można :)Diana Wasilewskahttps://www.blogger.com/profile/09975228059470822779noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2589309746295820115.post-33816473793577110972016-04-03T21:15:46.472+02:002016-04-03T21:15:46.472+02:00Soczewica ma nieco łagodniejszy smak, więc jej pra...Soczewica ma nieco łagodniejszy smak, więc jej prażyć nie trzebaDiana Wasilewskahttps://www.blogger.com/profile/09975228059470822779noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2589309746295820115.post-2803135485284595292016-04-03T21:13:52.203+02:002016-04-03T21:13:52.203+02:00Wszystko jedno w czym - ja zwykle prażę w piekarni...Wszystko jedno w czym - ja zwykle prażę w piekarniku, bo szybciej. W 170 stopniach - tak, zeby zaczęła pachnieć orzechowo. Trzeba tylko uważać, żeby nie spalić. Inna opcja to zmielić i uprażyć już mąkę na patelni. Warto prażyć, bo wówczas cieciora traci swój groszkowy smak i nabiera fajnego, lekko orzechowegoDiana Wasilewskahttps://www.blogger.com/profile/09975228059470822779noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2589309746295820115.post-32479276652978820772016-04-03T19:36:55.258+02:002016-04-03T19:36:55.258+02:00Zauważyłam, że piszesz o prażeniu cieciorki przed ...Zauważyłam, że piszesz o prażeniu cieciorki przed mieleniem na mąkę. Dlaczego należy uprażyć? Ja soczewicy nie prażyłam przed mieleniem, powinnam? Jak prażysz - na patelni czy w piekarniku (ile stopni ile czasu?)? Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2589309746295820115.post-56175713527819943612016-04-03T19:32:41.580+02:002016-04-03T19:32:41.580+02:00Jeśli chodzi o inne mąki - próbowałam podobny prze...Jeśli chodzi o inne mąki - próbowałam podobny przepis z mąki z soczewicy (zmieliłam soczewicę w vitamixie) i też wyszło. Chyba te strączkowe mąki się nadają. Ciekawe czy można zrobić mąkę z fasoli...?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2589309746295820115.post-87241018998119250932015-02-19T17:01:00.458+01:002015-02-19T17:01:00.458+01:00Absolutnie nie! To nie może być inna mąka, bo tylk...Absolutnie nie! To nie może być inna mąka, bo tylko cieciorka ma takie właściwości absorpcyjne i taką strukturę. Zwykły młynek może sobie nie poradzić, to dość twarde ziarno. Poza tym ile by to trwało! Diana Wasilewskahttps://www.blogger.com/profile/09975228059470822779noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2589309746295820115.post-77724261023560562882015-02-19T16:21:15.306+01:002015-02-19T16:21:15.306+01:00lubię takie zdrowe "wynalazki" :) taki z...lubię takie zdrowe "wynalazki" :) taki zwykły młynek poradzi sobie ze zmieleniem cieciorki? a jak myślisz, jak zamienimy make z cieciorki np na gryczaną też wyjdzie ok? Ale Pyszota!https://www.blogger.com/profile/01982920109452609124noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2589309746295820115.post-53751483271259347482015-02-18T20:44:10.494+01:002015-02-18T20:44:10.494+01:00nie próbowałam, może. Tylko uważaj, żeby nie przyp...nie próbowałam, może. Tylko uważaj, żeby nie przypalić, bo będzie gorzkaDiana Wasilewskahttps://www.blogger.com/profile/09975228059470822779noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2589309746295820115.post-28882884065400573352015-02-18T19:42:41.282+01:002015-02-18T19:42:41.282+01:00świetny przepis, akurat mam paczkę mąki z ciecierz...świetny przepis, akurat mam paczkę mąki z ciecierzycy w szafce :DFoodmaniahttps://www.blogger.com/profile/06070158769371908661noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2589309746295820115.post-83533226991954198452015-02-18T19:28:09.204+01:002015-02-18T19:28:09.204+01:00Ciekawe, czy podobny efekt można uzyskać prażąc mą...Ciekawe, czy podobny efekt można uzyskać prażąc mąkę. Czekam właśnie na dostawę z drPelca :-)Małgosiahttps://www.blogger.com/profile/09244925077544872138noreply@blogger.com