tag:blogger.com,1999:blog-2589309746295820115.post6854492047689451214..comments2024-03-28T14:17:54.112+01:00Comments on Zdrowo Zakręcona: Kotlety jaglane ze szpinakiem i pieczarkamiDiana Wasilewskahttp://www.blogger.com/profile/09975228059470822779noreply@blogger.comBlogger27125tag:blogger.com,1999:blog-2589309746295820115.post-51977146985634517182015-10-26T11:28:24.978+01:002015-10-26T11:28:24.978+01:00Miałam jeden epizod właśnie z kaszą BIO, która w o...Miałam jeden epizod właśnie z kaszą BIO, która w ogóle nie chciała mi się ugotować :) Kupiłam więc taką zwykłą, w torebkach i powstały z niej kotleciki. Pyszne! Iga z Dietmaphttp://dietmap.pl/pl/przepisy/lista-przepisow/3137-kotlety-z-kaszy-jaglanejnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2589309746295820115.post-52641227072078811542015-03-30T23:01:04.943+02:002015-03-30T23:01:04.943+02:00Bardzo dobre,nawet w smaku przypominaja kotlety mi...Bardzo dobre,nawet w smaku przypominaja kotlety miesne. Chetnie je powtorze!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2589309746295820115.post-82108734427056450632015-03-13T21:05:36.167+01:002015-03-13T21:05:36.167+01:00Właśnie włożyłam je do piekarnika, już się nie mog...Właśnie włożyłam je do piekarnika, już się nie mogę doczekać :DFreyahttps://www.blogger.com/profile/03655878639722562524noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2589309746295820115.post-72081181679652498642015-02-26T19:16:16.684+01:002015-02-26T19:16:16.684+01:00Dokładnie nie pamiętam, ale nie mniej niż 6.Dokładnie nie pamiętam, ale nie mniej niż 6.Diana Wasilewskahttps://www.blogger.com/profile/09975228059470822779noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2589309746295820115.post-53096479466346972122015-02-26T18:55:55.821+01:002015-02-26T18:55:55.821+01:00Ile kotletów wyszło z podanych przez Ciebie propor...Ile kotletów wyszło z podanych przez Ciebie proporcji? Super przepis, pozdrawiam :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2589309746295820115.post-10506656439678156802015-02-16T01:15:40.994+01:002015-02-16T01:15:40.994+01:00sądzę że tak - daj tylko mniej soli/sosu sojowego,...sądzę że tak - daj tylko mniej soli/sosu sojowego, żeby nie przesolićDiana Wasilewskahttps://www.blogger.com/profile/09975228059470822779noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2589309746295820115.post-81360339443999384902015-02-16T00:11:33.972+01:002015-02-16T00:11:33.972+01:00witam
czy moge zastápic drozdze fetá?witam<br />czy moge zastápic drozdze fetá?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10752319793224651970noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2589309746295820115.post-85508387659373028792015-02-11T18:13:41.222+01:002015-02-11T18:13:41.222+01:00Pewnie, może być też zwykła. Choć już niekonieczni...Pewnie, może być też zwykła. Choć już niekoniecznie taka w torebkach. Ale jak ktoś preferuje ekologiczną i może sobie na nią pozwolić, to czemu nie?Diana Wasilewskahttps://www.blogger.com/profile/09975228059470822779noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2589309746295820115.post-72292807292176418792015-02-11T17:59:46.656+01:002015-02-11T17:59:46.656+01:00Z tym BIO to już lekka przesada ;)
PozdrawiamZ tym BIO to już lekka przesada ;) <br /><br />PozdrawiamAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2589309746295820115.post-2010132295420206752015-02-11T16:46:57.672+01:002015-02-11T16:46:57.672+01:00Jeśli kotlety się rozwalają to albo 1. kasza jest ...Jeśli kotlety się rozwalają to albo 1. kasza jest za ciepła 2. za szybko przewracasz 3 przewracasz zbyt energicznie. Zawsze po wrzuceniu kotletów warto zmniejszyć ogień na średni i przewracać dopiero jak się porządnie przypieką. Jeśli problem mimo to występuje, to proponuję dodać 1-2 łyżki dowolnej skrobi.Diana Wasilewskahttps://www.blogger.com/profile/09975228059470822779noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2589309746295820115.post-74395502633543287122015-02-11T14:11:55.060+01:002015-02-11T14:11:55.060+01:00witam, a co zrobic, zeby az tak bardzo sie nie roz...witam, a co zrobic, zeby az tak bardzo sie nie rozwalaly? Jestem w trakcie smazenia i wsxzystko sie rozysypuje na patelni.... dodalam jedno jajko jak w przepisie.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2589309746295820115.post-68880662557977394712015-02-10T19:57:11.124+01:002015-02-10T19:57:11.124+01:00Jesteś wielka. Dziękuję !Jesteś wielka. Dziękuję !Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2589309746295820115.post-9219307948332959682015-02-10T17:44:42.641+01:002015-02-10T17:44:42.641+01:00Osobiście nie przepadam ani za pieczarkami (toleru...Osobiście nie przepadam ani za pieczarkami (toleruję je jedynie jako dodatek, niezbyt wybijający się smakowo), ani generalnie za sosami do kotletów, zwłaszcza takimi ze śmietaną. Ale jak ktoś lubi, to czemu nie?Diana Wasilewskahttps://www.blogger.com/profile/09975228059470822779noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2589309746295820115.post-79403985971398470962015-02-10T17:40:03.918+01:002015-02-10T17:40:03.918+01:00Ja bym zrobila kotlety z kaszy,
szpinaku i pozosta...Ja bym zrobila kotlety z kaszy,<br />szpinaku i pozostalej reszty i polala sosem pieczarkowym.<br /> Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2589309746295820115.post-26354479363279867812015-02-10T14:25:51.477+01:002015-02-10T14:25:51.477+01:00Czy ktoś wie ile kalorii ma taki kotlet? Czy ktoś wie ile kalorii ma taki kotlet? Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2589309746295820115.post-24400386450256304252015-02-10T12:26:19.505+01:002015-02-10T12:26:19.505+01:00170-180 stopni. A czas - ok. pół godziny albo do z...170-180 stopni. A czas - ok. pół godziny albo do zarumienienia, można w trakcie delikatnie przewrócić. Tam poza jajkiem, które nie jest niezbędne, nie ma nic surowego, więc długo piec się nie musi. Diana Wasilewskahttps://www.blogger.com/profile/09975228059470822779noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2589309746295820115.post-65385700333165869432015-02-10T12:18:40.474+01:002015-02-10T12:18:40.474+01:00Witam,Jesli robimy w piekarniku ,to jakis jest cza...Witam,Jesli robimy w piekarniku ,to jakis jest czas pieczenia oraz jaka temperatura?<br />Dziekuje,<br />OlaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2589309746295820115.post-11793701806654593812015-02-10T09:52:52.145+01:002015-02-10T09:52:52.145+01:00nie, nie fermentują. Te płatki nie mają nic wspóln...nie, nie fermentują. Te płatki nie mają nic wspólnego z tradycyjnymi drożdżami. Mozna je jeść nawet przy przeroście Candidy. Tu szczegóły: http://www.livestrong.com/article/486965-will-nutritional-yeast-contribute-to-candida-infections/<br />Tylko zwracaj uwagę, by kupować czyste, jak te od Pelca, niewzbogacone słodem (takie najczęściej widzę w tzw. zdrowej żywności)Diana Wasilewskahttps://www.blogger.com/profile/09975228059470822779noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2589309746295820115.post-8958892838273085222015-02-10T09:38:29.580+01:002015-02-10T09:38:29.580+01:00Witam, nie mogę spożywać tradycyjnych drożdży ze w...Witam, nie mogę spożywać tradycyjnych drożdży ze względu na długotrwałą terapię antybiotykową. Orientuje się Pani czy drożdże nieaktywne również fermentują w jelitach jak te tradycyjne ?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2589309746295820115.post-53900798219035363772015-02-10T09:07:39.962+01:002015-02-10T09:07:39.962+01:00Możesz w ogóle nie smażyć, tylko zapiekać, też są ...Możesz w ogóle nie smażyć, tylko zapiekać, też są pyszne. Albo wykorzystać trzecią opcję - upiec wcześniej, a potem podsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu. Proponuję olej kokosowy lub ryżowy, ewentualnie masło klarowane. Są odporne na temperaturę. A do takiego krótkiego smażenia może być nawet oliwa. Proponuję lekturę stron: czego warto unikać, To warto jeść i inne- piszę tam m.in. o olejach. Jest też stronka o zdrowych zamiennikach. PozdrawiamDiana Wasilewskahttps://www.blogger.com/profile/09975228059470822779noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2589309746295820115.post-81852813335411218532015-02-10T00:19:14.319+01:002015-02-10T00:19:14.319+01:00ALe na czym smazyc? Jestem w trakcie drogi do zrzu...ALe na czym smazyc? Jestem w trakcie drogi do zrzucenia kilku kg, ponadto tez zmienilam sposob odzywiania sie. Wiem, ze smazone jest przeciez ZAKAZANE, poza tym tluszcz jest wysokoprzetworzony podczas smazenia? Co Pani poleca? Na czym pani smazy? A watroba? A sadelko? :(<br />Ps fascynujacy blog!<br />MagdaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2589309746295820115.post-80915798994246099832015-02-09T23:53:50.523+01:002015-02-09T23:53:50.523+01:00To są drożdże nieaktywne, dają serowy posmak, to w...To są drożdże nieaktywne, dają serowy posmak, to wszystko. Bez nich polecam albo jakiś ser, albo więcej przypraw. Diana Wasilewskahttps://www.blogger.com/profile/09975228059470822779noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2589309746295820115.post-82976812141525263552015-02-09T22:25:00.010+01:002015-02-09T22:25:00.010+01:00bez drożdży również się udadzą ? :)bez drożdży również się udadzą ? :)wheremi93https://www.blogger.com/profile/11262986525071932996noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2589309746295820115.post-28490166918767617252015-02-07T21:25:20.278+01:002015-02-07T21:25:20.278+01:00Wyglądają bardzo smakowicie ;) Kaszę jaglaną uwiel...Wyglądają bardzo smakowicie ;) Kaszę jaglaną uwielbiam pod każdą postacią i bardzo lubię połączenie szpinaku z pieczarkami :)Ania_Shttps://www.blogger.com/profile/07219730039600830857noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2589309746295820115.post-39345904865028463812015-02-07T20:27:09.684+01:002015-02-07T20:27:09.684+01:00Wyglądają smakowicie, muszę wypróbować Twój przepi...Wyglądają smakowicie, muszę wypróbować Twój przepis. Uwielbiam kaszę jaglana.Picoteehttps://www.blogger.com/profile/09403706834116057277noreply@blogger.com