tag:blogger.com,1999:blog-2589309746295820115.post6396961601037824379..comments2024-03-04T14:43:01.845+01:00Comments on Zdrowo Zakręcona: Pyszne jaglane pulpety w sosie pomidorowym zapiekane z mozzarellą. Lekkie i proste danie na każdą kieszeń.Diana Wasilewskahttp://www.blogger.com/profile/09975228059470822779noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-2589309746295820115.post-79726698318657934012017-06-10T14:11:23.713+02:002017-06-10T14:11:23.713+02:00To dlatego, że ja zawsze gotuję więcej kaszy. Tj. ...To dlatego, że ja zawsze gotuję więcej kaszy. Tj. gotuję na ogół 1 szklankę surowej, którą wykorzystuje na 2 obiady, albo na śniadanie czy deser, a to co zostanie - idzie na jakiś obiad "z resztek", jak tutaj. 2 szklanki ugotowanej kaszy to trochę ponad pół szklanki surowej.Generalnie ze szklanki suchej kaszy wychodzi ok. 3 i pół szklanek po ugotowaniu. Diana Wasilewskahttps://www.blogger.com/profile/09975228059470822779noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2589309746295820115.post-19106304201677492152017-06-10T14:02:06.037+02:002017-06-10T14:02:06.037+02:00Fajnie wyglądający przepis, tylko czy nie można ta...Fajnie wyglądający przepis, tylko czy nie można tak po normalnemu podać ilość nieugotowanej kaszy? Po co komu ilość ugotowanej kaszy? Skąd mam wiedzieć, ile te dwie szklanki ugotowanej, będzie nieugotowanej. Przecież też ją Pani gotuje, w takiej wersji ten przepis jest mało przydatny.Anonymousnoreply@blogger.com